Полонених перед обміном опитував Червоний Хрест

29.12.2019, 15:50
58176

У сірій зоні в районі пункту пропуску Майорське, де в неділю, 29 грудня, проходить обмін полоненими, з самого ранку чергують представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Про це в коментарі УНН розповів представник делегації МКЧХ в Україні Олександр Власенко.

Читайте також: Під Горлівкою розпочався обмін полоненими

″Вони (співробітники МКЧХ – ред.) давно там вже. Все йде за планом, який був намічений″, – повідомив Власенко, відповідаючи на питання про те, чи прибули представники Червоного Хреста на місце обміну.

За його словами, від МКЧХ на місці “троє або четверо” представників – “стільки, скільки потрібно, щоб переконатися, що ті люди, які будуть сьогодні звільнені – що вони дійсно мають вільне бажання і вони фізично можуть цю процедуру винести”.

″Наша роль не настільки велика, ми повинні переконатися, що одночасне звільнення і передача людей буде за їхнім бажанням, що вони дійсно хочуть взяти участь в цьому процесі і їх фізичний стан здоров’я дозволяє їм цю процедуру перенести″, – додав Власенко.

Тим часом Страна повідомляє, що українських полонених, яких “ДНР” привезла на “нуль”, завели в намети “МНС ДНР”. Там їх опитують представники Червоного хреста, які попросили вийти сепаратистів.

Зазначається, що це верифікація полонених перед обміном. Поки вона не закінчиться.

За останніми даними, автобуси з номерами “ДНР” в супроводі ОБСЄ заїхали на українську територію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com