Польща активно готується до війни з Росією

16.09.2019, 09:30
42160

Після незаконної анексії Криму Росією, Польща значно наростила видатки на оборону і втілює масштабну програму з оновлення власних збройних сил.

Читайте також: Польща планує встановити безвізовий режим із США

Детально проаналізував дії Польщі з модернізації збройних сил аналітик Себестьян Роблін в статті для видання National Interest. 

Варшава оголосила План технічної модернізації оборони обсягом 43,2 мільярда євро на 2017-2026 роки. Хоча це видається і великою сумою, застарілі польські збройні сили вимагають навіть більших інвестицій, вважає польський аналітик Кшиштоф Куска. Польщі вже подала заявку а купівлю американських літаків F-35 та європейських танків “Леопард”, а також замовила нові польські гвинтокрили.

Все ж, повітряний простір над Польщею залишається вразливим для російських ракет з Калінінграда, також деякі польські летовища теоретично можуть бути вражені російськими системами С-400.

Тому Польща дбає, щоб нові F-35 не можна було знищити ще на землі і планує закупити дві батареї Patriot PAC-3. Такі самі батареї купує і Румунія, що створить “щит” ВПС від Чорного моря до Балтійського моря, зазначає Роблін.

Читайте також: Польща спрямує 9 млн євро на боротьбу з АЧС

Щодо артилерії, то польські сухопутні сили повинні мати здатність вразити російські батареї. Цим продиктована закупівля двадцяти М142 HIMARS за ціною 414 мільйонів доларів, йдеться в статті. Також країна виробляє міномети та гаубиці для сухопутних сил.

Польські військово-морські сили закуповують вертольоти AW-101, здатні перевозити до 40 військових, виявляти та знешкоджувати підводні човни. Однак, польське військо ще потребує атакувальні вертольоти, переконаний Куска, адже радянські Мі-24 вже застаріли на полі бою. ВМС планують придбати нові підводні човни.

Майже 700 мільйонів доларів Польща спрямовує на кіберзахист.

Хоча польський президент Анджей Дуда і намагається провадити більш авторитарну політику в Польщі, на відміну від націоналістів Австрії, Угорщини, Франції та Італії, він не підтримує Путіна, пише дослідник. Польща, яка у минулому перебувала під контролем Росії та Німеччини, тепер активно нарощує бойову міць. Якою буде відповідь Росії, питає Роблін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com