Польща через COVID-штам “Омікрон” посилює правила в’їзду: чи пускатимуть українців

29.11.2021, 16:36
106062

У Польщі через поширення нового штаму коронавірусу “Омікрон” посилюють карантин і забороняють польоти до 7 африканських країн.

Читайте також: Світом шириться новий штам коронавірусу: чи дістався він України?

Про це заявив міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський.

Так, карантин до 14 днів подовжено як для тих, хто повертатиметься з “семи країн особливого ризику”, так і для тих, хто приїздить до Польщі з держав, які не входять до Шенгенської зони. Останній випадок передбачає зняття обмежень через вісім днів, якщо здати ПЛР-тест і отримати негативний результат.

“У зв’язку з появою нової мутації та її потенційним впливом на розвиток пандемії ми підготували екстрений пакет обмежень. Ми запроваджуємо заборону польотів до семи країн Африки. У списку: Ботсвана, Есватіні, Лесото, Мозамбік, Намібія, ПАР, Зімбабве. Особи, які повертатимуться з цих країн, будуть зобов’язані відбути 14-денний карантин без можливості вийти з нього раніше. Особи, які прибувають до Польщі з країн, що не входять до Шенгенської зони, прямуватимуть на 14-денний карантин”, – сказав він.

Крім того, повністю вакциновані люди препаратами, визнаними в ЄС, які прибувають з-за меж “Шенгену”, не підлягають карантину.

У Польщі наразі не виявлено штаму коронавірусу “Омікрон”. Раніше у сусідній країні карантин тривав 10 днів із можливістю вийти з нього після отримання негативного результату тесту через сім днів після прибуття до країни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com