Польща хоче припинити транзит українського зерна вже найближчим часом

25.03.2024, 15:32
156295

Україна та Польща ведуть переговори щодо запровадження ліцензій на торгівлю українськими товарами, обговорення можуть завершити вже цього тижня. Також Варшава сподівається на припинення транзиту українського зерна вже 1 квітня. Про це в ефірі радіо “Люблін” заявив міністр розвитку і технологій Польщі Кшиштоф Гетман.

Читайте також: Польща посилить присутність військ на кордоні з сусідніми країнами: деталі

“Переговори щодо системи ліцензування торгівлі товарами з України просунулися і можуть бути завершені цього тижня… Йдеться про доступ до ринку для таких продуктів, як, зокрема: зернові, ріпак, кукурудза, цукор, птиця, яйця, м’які фрукти та яблука”, – заявив міністр.

Він зазначив, що аграрії вимагають обмежити надходження товарів з України. Водночас їхні вимоги щодо “Зеленої угоди” виконано. Гетман додав, що за рахунок надлишку пшениці та кукурудзи також планується дотація за продане зерно.

“Я також хотів би підкреслити, що щодо зерна, то ми сподіваємося – адже ми про це говорили з українською стороною – що навіть транзит, насамперед кукурудзи та пшениці, практично закінчиться після 1 квітня”, – вказав міністр.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com