Польща на кордоні з Росією почала будувати електронний бар’єр за $83 млн: що це таке

18.04.2023, 18:03
139214

Польща на кордоні з Калінінградською областю Росії розпочала будівництво електронного бар’єра для кращого контролю за ситуацією на відповідній ділянці.

Читайте також: Вирок оголосили невідомо кому: суд в Ірані через збиття літака МАУ оповитий таємницями

Про це очільник польського МВС Маріуш Камінський повідомив на пресконференції 18 квітня, пише RMF 24.

Зауважимо, що електронне загородження на межі з РФ у Польщі зводять на підставі Закону про будівництво об’єктів охорони держкордону, який набув чинності 2021 року у зв’язку з міграційним тиском на кордоні з Білоруссю.

“Розпочато будівництво електронного бар’єра на польсько-російському кордоні. Роботи будуть завершені восени цього року. Ми матимемо повний моніторинг того, що відбувається на кордоні з Росією”, – анонсував Камінський.

Електронний бар’єр – це систему камер і датчиків руху. Його встановлять на 199 кілометрах кордону так, що бар’єр охопить всю сухопутну межу з Росією, за винятком ділянки Віслинської коси (там кордон вже кілька років охороняють електронні пристрої).

Ділянка бар’єра буде розділена на 12 функціональних секцій. У цих секціях планують встановити близько 2000 стовпів для відеоспостереження, 3000 відеокамер і 700 км силових, передавальних і сигнальних кабелів.

Голова МВС Польщі наголосив, що електронний бар’єр на кордоні з Росією буде “неймовірно сучасним”. Такий самий встановлений і на кордоні з Білоруссю.

“Наш східний кордон, я переконаний, буде чудово підготовлений до будь-яких протиправних дій, які пов’язані з кризовими ситуаціями з нашими східними сусідами”, – сказав міністр, висловивши переконання, що це буде найкраще захищений кордон у ЄС.

Зауважимо, що на будівництво бар’єра планують витратити понад 373 млн злотих (понад 83 млн дол.).

Відповідні будівельні роботи вже стартували в районі прикордонних застав у Безледах та Семпополі. Про це повідомила речниця Прикордонної служби Анна Міхальська. Зараз відбувається заливання фундаменту стовпів для камер спостереження та прокладання силових і передавальних кабелів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com