Польща не видворюватиме українських чоловіків для мобілізації, так як не має відповідних запитів – міністр

28.04.2024, 18:00
158052

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів, чи зверталася українська влада до польської сторони з проханням допомогти “перевезти” українців призовного віку, які знаходяться на території Польщі. За його словами, для Польщі таке питання є неоднозначним.

Читайте також: “Хитра мобілізація”: у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

“Тут дійсно ініціатива має бути з боку України, тому що для нас це етично неоднозначне питання. Хоча, звичайно, ми розуміємо, що Україна потребує своїх захисників для захисту Батьківщини”, – відповів Сікорський в інтерв’ю tvn24.

Сікорський зауважив, що наразі йому невідомо про жодні українські ініціативи після прийняття цього закону.

“Раніше, ще в грудні, коли я був у Києві в перші дні свого перебування на посаді, українська сторона говорила дещо інше, йдучи в тому ж напрямку. А саме, що вони (українська влада) матимуть довідку для своїх громадян про те, що хтось проходить строкову військову службу. І вони попросили, щоб на рівні ЄС людям, які не мають такої довідки, не продовжували соціальні виплати. Цікава ідея”, – підкреслив польський міністр.

Журналісти нагадали, що коли президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, то в той же день голова українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив на справедливому підході до чоловіків мобілізаційного віку, які живуть як в Україні, так і за кордоном. На своїй сторінці у соцмережі X дипломат заявив, що перебування за кордоном не звільняє від обов’язків перед державою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com