Польща оголосила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

2.09.2021, 18:53
100094

У четвер, 2 вересня, президент Польщі Анджей Дуда підтримав пропозицію уряду про введення надзвичайного стану в двох воєводствах країни біля кордону з Білоруссю та ухвалив відповідне рішення.

Читайте також: Зеленський залишився задоволений двогодинною зустріччю з Байденом, а деякі рішення вважає “великою перемогою”

Про це у повідомляє польське видання tvn24 з посиланням на офіційну заяву речника президента.

Надзвичайний стан діятиме 30 днів у смузі на 3 кілометри від польсько-білоруського кордону і охопить 183 населені пункти – 115 у Підляському воєводстві та 68 у Люблінському воєводстві. Його запровадження пов’язане з напруженою ситуацією з нелегальними мігрантами, які намагаються потрапити до Європейського Союзу з Білорусі.

На цій території буде запроваджено низку обмежень, зокрема, буде заборонено проведення масових заходів, зборів та демонстрацій, повнолітні мешканці будуть зобов’язані мати при собі посвідчення особи, також буде діяти заборона на фотографування та знімання на камеру і поширення інформації із зони надзвичайного стану.

Потрапити до населених пунктів, які розташовані на території, де буде діяти надзвичайний стан, буде дозволено тільки особа, які там проживають. Для всіх інших, включно із журналістами, в’їзд буде закрито.

Порушникам заборони загрожує штраф або арешт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com