Польща продовжила перебування українських біженців: стало відомо наскільки

20.02.2024, 19:32
154513

Перебування українських біженців у Польщі подовжили до 30 червня цього року. Відповідний закон підписав президент Анджей Дуда.

Читайте також: Після зустрічі з МЗС Росії Еквадор зробив заяву щодо передавання зброї Україні

Про це повідомляє PAP.

“Президент Анджей Дуда підписав закон про допомогу громадянам України, який, зокрема, продовжує термін легального перебування українських військових біженців до 30 червня 2024 року”, – йдеться у повідомленні.

Закон ухвалено відповідно до рішення Ради ЄС про продовження тимчасового захисту українських біженців до 4 березня 2025 року. Серед іншого, закон передбачає продовження терміну легального перебування українських військових біженців до 30 червня цього року.

Згідно з чинними положеннями закону, перебування громадян України є законним, якщо вони прибули до Польщі в період із 24 лютого 2022 року до 4 березня 2024 року.

Крім цього, документ вносить зміни, що збільшують до 28 місяців термін, протягом якого, зокрема, громадянину України, який здобув кваліфікацію лікаря або стоматолога за межами території держав-членів ЄС, може бути наданий дозвіл на провадження професійної діяльності лікаря або стоматолога та умовне право на здійснення професійної діяльності лікаря або стоматолога.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com