Польща розблокувала транзит українського зерна

21.04.2023, 16:00
139369

Сьогодні, 21 квітня, Польща розблокувала транзит сільськогосподарської продукції з України.

Читайте також: “Сидів на підлозі і плакав”: у Путіна стався нервовий зрив після заміни ліків – Mirror

Як повідомляє польська радіостанція RMF FM, перші транспортні засоби з продуктами харчування з України, які перетнуть пункт пропуску “Дорогуськ” у Люблінському воєводстві, поїдуть до Німеччини та Нідерландів. У цих вантажівках – крупи, кукурудза і яйця.

Процедура транзиту гарантує, що транзитні декларації, зроблені на українсько-польському кордоні, не можна змінити на території Польщі. Це гарантує, що транзитні товари не будуть продані на польському ринку.

Транзит має закінчуватися в морських портах Гданська, Гдині, Свіноуйсьце або Щецина або за межами території Польщі.

Зернові, яйця, м’ясо птиці та продукти бджільництва будуть охоплені електронною системою нагляду. Транспортні засоби, які їх перевозять, будуть опломбовані, а їхні маршрут відстежуватимуть.

“Зараз відбувається завершальний етап підготовки. П’ять вантажівок просто чекають, коли їх сформують у колону з офіцерами у формі. Це новий спосіб охорони транспорту. Служби будуть супроводжувати водіїв і таким чином стежити за тим, щоб вміст вантажів в цих вантажівках – крупи, кукурудзу і яйця – не розвантажили на території Польщі”, – повідомив кореспондент Рох Ковальський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com