Польща розглядає можливість закриття кордонів з Білоруссю – прем’єр

21.11.2021, 17:00
105449

Польща розглядає можливість серйозних санкцій проти Білорусі, включаючи закриття кордону, транзитних та торгових переходів.

Читайте також: Біженці намагались перетнути кордон та кидали каміння: у Польщі за допомогу іноземцям затримали двох українців

Як повідомляє агентство ТАСС, про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на спільній прес-конференції з головою естонського уряду Кеєю Каллас.

“Ми розглядаємо кроки у вигляді все більш серйозних економічних санкцій, включаючи закриття польсько-білоруського кордону з боку Польщі”, – наводить агентство слова Моравецького.

Він також додав, що все залежатиме від дій білоруської влади.

“Ми хочемо дати Лукашенку шанс відступити та довести до повернення мігрантів в країни їх походження”, – додав Моравецький, нагадавши, що поки Польщею було прийнято рішення про закриття тільки одного прикордонного пункту пропуску.

Він також заявив, що у польської сторони є відеозапис, на якому видно, як білоруські служби проводять інструктаж для мігрантів про те, як атакувати польських силовиків.

“Ми готові закривати нові переходи, закривати транзитні та торгові можливості, щоб чинити економічний тиск”, – сказав глава польського уряду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com