Польська прокуратура перевіряє причетність ексканцлера Німеччини Шредера до вторгнення в Україну

12.05.2023, 10:33
140430

Прокуратура Польщі почала розслідування стосовно ролі екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера у російському вторгненні в Україну.

Читайте також: У США вперше дозволили передавання Україні конфіскованих активів російського олігарха

Про це інформує радіостанція RMF FM із посиланням на власні джерела.

У повідомленні вказується, що Національна прокуратура Польщі отримала повідомлення про те, що Герхард Шредер може бути причетним до вчинення злочину та включила його особу. Розслідуванням справи Шредера займається Мазовецький відділ Національної прокуратури, який спеціалізується на боротьбі з організованою злочинністю та корупцією.

Повідомляється, що колишній канцлер міг використовувати свій вплив у сфері російської енергетики, щоб згодом модна було чинити тиск на Євросоюз та Україну. Слідчі також хочуть розслідувати, яку саме роль відігравав колишній канцлер у вторгненні.

Видання повідомляє, що попри початок вторгнення РФ в Україну, Шредер “не дистанціювався від Кремля і продовжував обіймати посади в російських енергетичних компаніях”.

Також у повідомленні вказується, що Польща почала розслідування стосовно Шредера за погодженням з українською стороною. Наразі по цій справі опитано вже майже дві тисячі свідків.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com