Помер доброволець, який випробовував на собі вакцину від коронавірусу

21.10.2020, 22:16
87162

У Бразилії помер учасник випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19, розробленої компанією AstraZeneca й Оксфордським університетом, від викликаних інфекцією ускладнень. Про це повідомляє газета Globo з посиланням на бразильське Національне агентство з нагляду за здоров’ям (Anvisa).

Читайте також: У ВООЗ повідомили, коли вакцина від COVID-19 з’явиться в Україні

Зазначено, що розробники вакцини направили Нацагентству підсумки розслідування, проведеного Міжнародним комітетом з оцінки безпеки. При цьому немає підтвердженої інформації про те, чи отримав померлий дозу вакцини від COVID-19 або ж плацебо.

У свою чергу джерела, близькі до розробників вакцини, повідомляють, що чоловік отримав плацебо, тому випробування вакцини в Бразилії продовжаться.

Відомо, що померлий доброволець був 28-річним лікарем, який працював у приватній клініці Ріо-де-Жанейро у відділенні інтенсивної терапії з пацієнтами із коронавірусом.

Він узяв участь у дослідженні вакцини в липні, а у вересні захворів на коронавірус, а в жовтні йому стало гірше. Близькі відзначали, що у нього не було супутніх захворювань.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com