Помер командир батальйону Української добровольчої армії (фото)

1.08.2020, 21:23
80162

У суботу, 1 серпня, помер командир 8-го окремого батальйону “Аратта” Української добровольчої армії. Серце зупинилося у заступника командира УДА Андрія Гергета. Він пішов у віці 42 років.

Читайте також: Бойовики на Донбасі через погрози змушують місцевих жителів укладати контракти з збройними формуваннями

Трагічну звістку повідомили на сторінці батальйону в Facebook, пише УНІАН.

“Українська земля втратила великого сина, відважного воїна, відданого батька та люблячого чоловіка. Небесний батальйон доповнив ще один Герой України, який віддано захищав незалежність Батьківщини. Просимо всіх молитвою згадати Комбата, який довгий час боровся ще й з особистим ворогом – важкою хворобою”, – йдеться у повідомленні.

Деталі про всі похоронні заходи повідомлять додатково.

Андрій Гергерт родом з Львівської області, за освітою – ветеринарний лікар. З 2001 року займався бізнесом в Криму, до столиці переїхав під час Майдану, де познайомився з Дмитром Ярошем і приєднався до “Правого сектору”. У бойових діях на Донбасі брав участь з 2014 року, був заступником командира 2-го запасного батальйону, пізніше став командиром 8-ї окремої роти ДУК, яка з часом збільшилася до батальйону.

Читайте також: Бив та намагався зґвалтувати на очах у дитини: у поїзді “Маріуполь-Київ” невідомий напав на жінку (фото, відео)

У Андрія Гергерта четверо дітей. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, в 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

У лютому 2020 повідомлялося, що другові “Червню” необхідна допомога для проходження лікування в Австрії. В Україні він пройшов лапороскопію, також йому вшивали спеціальний порт у вену біля ключиці. Лікарі повідомляли, що видалення пухлини було б безрезультатним, тому необхідна хіміотерапія.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com