Помер всесвітньо відомий американський музикант Dr. John

7.06.2019, 20:31
28243

Американський співак, піаніст і композитор, володар шести премій “Греммі” Доктор Джон помер у віці 77 років.

Читайте також: На відпочинку у Домінікані померло троє туристів за дивних обставин (відео)

Про це повідомляє BBC.

“На світанку 6 червня легенда музики Малколм Джон Ребеннек-молодший, відомий як Доктор Джон, помер від серцевого нападу”, – повідомляється на його сторінці в “Твіттері”. Музикант виступав у різних жанрах, його музика являє собою суміш блюзу, ритм-енд-блюзу, бугі-вугі, рок-н-ролу і психоделічного року.

Спочатку він грав на гітарі, а пізніше пересів за фортепіано. Сценічний образ Доктора Джона, заснований на іміджі священика вуду, з’явився у нього в 60-х роках. Друзі говорили, що він одягнувся так жартома, але образ прижився, оскільки чудово гармоніював із музикою Доктора Джона. Спочатку він не хотів співати і шукав у групу соліста, але, спробувавши, на свій подив виявив, що все зовсім не так погано, як йому здавалося. У 1968 році Доктор Джон випустив свій перший сольний альбом Gris-Gris. У 1973 році Доктор Джон випустив свій найвідоміший сингл “Right Place Wrong Time”. У 2011 році його ім’я було включено в Зал слави рок-н-ролу.

Музикант виступав і записувався з Еріком Клептоном, Міком Джаггером, Френком Заппою і Шер.

За свою кар’єру Доктор Джон записав 35 альбомів, три з яких отримали “Греммі”, зокрема платівка “Locked Down”, що вийшла у 2013 році. Останній рік він не з’являвся на публіці і жив у своєму будинку в Новому Орлеані.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com