Помер всесвітньо відомий французький модельєр

23.12.2019, 12:32
57492

У Парижі у віці 86 років помер відомий французький модельєр Емануель Унгаро. Протягом останніх двох років Емануель Унгаро страждав від тяжкої хвороби, повідомили його родичі.

Читайте також: Померла солістка легендарного гурту “Roxette”

Французький геній Емануель Унгаро любив підкреслювати, що в його імені не два “м”, а тільки одне. Він народився італійцем, в іммігрантській родині на півдні в Екс-ан-Провансі, навчався крою у свого батька Козімо і почав професійно займатися модою в ательє іспанця Крістобаля Баленсіаги (1895-1972). Разом з ним у Баленсіаги працював Андре Курреж (1923-2016), який вирішив сам завоювати Париж і через кілька років перетягнув до себе молодого Унгаро. Приклад Куррежа підбадьорив його незабаром почати власну справу – тоді в середині 1960-х в самому розпалі було “славне тридцятиріччя”, часи шаленого розвитку економіки будівництва “Конкорда” та швидкісних поїздів, повні оптимізму, якому так відповідав кольоровий, сміливий, смішний, з великими малюнками стиль Унгаро, передає kommersant.

Свою першу колекцію, зроблену разом зі своєю тодішньою подругою, дизайнером з тканин Сонею Кнапп, Емануель Унгаро показав у 1965 році.

Він двічі отримав “Золотий наперсток”, запустив у 1983 році іменні парфуми Diva, які вважав подарунком своїй доньці, названій на честь діда Козімою.

Проте вже десять років потому справи йшли не так добре, і в 1996 році дім Emanuel Ungaro купила інша італійська компанія – Ferragamo. Згідно з умовами продажу, сім’я Феррагамо залишила Емануеля Унгаро художнім директором. Але ясно було, що це ненадовго, він готував собі зміну, першим його наступником на цій посаді став талановитий римлянин Джамбаттіста Валлі. Це не завадило новому продажу. У 2004 році будинок Emanuel Ungaro був проданий інвестиційному фонду, що стало останнім сигналом для модельєра: пора на пенсію.

З тих пір сам Унгаро дистанціювався від діяльності свого колишнього будинку, що знаходиться все за тією ж паризькою адресою – 2, авеню Монтень, – що і раніше. Він порушив мовчання лише одного разу десять років тому, коли нова колекція, зроблена у співпраці з майстринею на всі руки Ліндсі Лохан, привела його в лють: “Будинок втрачає свою душу”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com