Померла оскароносна акторка, відома за роллю у “Звіяних вітром”

26.07.2020, 21:22
79557

У 104-річному віці померла британсько-американська акторка, володарка двох “Оскарів” за найкращу жіночу роль Олівія де Гевіленд. Вона померла уві сні у будинку в Парижі, де жила в останні роки.

Читайте також: Івлєєва і Елджей заразилися коронавірусом

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Deadline.

Кінокар’єра де Гевіленд розпочалася в 1930-х роках із ролей у пригодницьких фільмах. Однією з найвідоміших її ролей стала Мелані в стрічці “Звіяні вітром”, за яку вона вперше була номінована на “Оскар”.

Тоді де Гевіленд не отримала омріяної нагороди: вона прийшла до неї в 1946-му за роль міс Джозефіни Норріс у фільмі “Кожному своє”. Удруге “Оскара” акторка здобула в 1949 році за роль Кетрін Слотер у “Спадкоємиці”. За цю ж роль де Гелівенд здобула і “Золотий глобус”.

У 1960-70-х роках акторка знімалася переважно в ролях другого плану, після чого завершила кінокар’єру та деякий час побувши в телевізійному кіно. За роль у мінісеріалі “Анастасія: Загадка Анни” де Гевіленд здобула другий і останній “Золотий глобус” у своїй кар’єрі.

У Голівуді вона стала відомою завдяки так званому “закону де Гевіленд”: на початку своєї кар’єри акторка через суд довела, що штрафи за відмову грати у певних фільмах є незаконними.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com