Померла українська журналістка і дисидентка Раїса Руденко

3.10.2020, 19:25
85728

Відійшла у вічність українська журналістка, правозахисниця, дисидентка Раїса Руденко.

Читайте також: Петра Порошенка госпіталізували з запаленням легень

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, пише Главком.

“Як щойно повідомив голова Наукового товариства імені Сергія Подолинського, професор Володимир Шевчук, сьогодні вдень відійшла у вічність Раїса Руденко – українська журналістка, правозахисниця, дисидентка”, – написав Сидоржевський.

Він також додав, що “Раїса Опанасівна була дружиною Миколи Руденка – Героя України, відомого українського письменника, прозаїка, філософа, космолога, економіста, автора понад 40 виданих книг, учасника Другої світової війни, колишнього дисидента, багаторічного політичного в’язня радянських тюрем і концтаборів, борця за права людини, громадського діяча”.

Раїса Опанасівна Руденко (дівоче прізвище – Каплун) народилася 20 листопада 1939 року в селі Петрівка Синельниківського району Дніпропетровської області в селянській родині. Обидва діди, які проживали зі своїми родинами на Вінниччині, в період колективізації були розкуркулені.

У 1957 році, після закінчення середньої школи, переїхала до Києва, де навчалася на вечірніх курсах медсестер, пізніше – секретарів-машиністок.

Влітку 1969 року Микола Руденко звернувся до неї як до кваліфікованої машиністки передрукувати рукопис його нового твору – повісті-феєрії “Народжений блискавкою”. Так відбулося знайомство Раїси Опанасівни з письменником Миколою Руденком.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com