Померла знаменита французька співачка

4.11.2019, 13:51
50354

У Швейцарії померла відома французька актриса і співачка Марі Лафоре. Про це повідомляє УНІАН.

Читайте також: Помер колишній президент Франції Жак Ширак

Вона була виконавицею хітів “Манчестер і Ліверпуль” (Manchester et Liverpool), “Іван, Борис і я” (Ivan, Boris et Moi), “Моя любов, мій друг” (Mon amour, mon ami), “Повернись, повернись” (Viens, viens). Марі Лафоре (справжнє ім’я − Майтена Марі Бріжіт Думенак) померла у віці 80 років в місті Женолье в Швейцарії, передають fakty.ua. Там артистка жила після того, як остаточно покинула сцену.

За свою кар’єру Лафоре записала 42 альбоми, куди увійшли у тому числі і авторські пісні Марі. На пострадянському просторі найвідомішою піснею від Марі Лафоре стала Manchester et Liverpool.

Одночасно з кар’єрою співачки Лафоре встигла прославитися і як актриса. Вона знялася в 35 фільмах. Найвідомішою роллю стала робота у фільмі “Златоока дівчина” (1961 рік), після якої Лафоре стали називати златоокою красунею французької сцени. Також запам’яталася Лафоре в ролі головної героїні і партнерки Алена Делона у фільмі “Під яскравим сонцем” (екранізація роману “Талановитий містер Ріплі”).

Але головним партнером в кіно для Марі став інший відомий французький актор Жан−Поль Бельмондо. Разом з ним вона знялася в чотирьох картинах: “Полювання на чоловіка”, “Хто є хто”, “Веселий Великдень” та “Авантюристи”. Крім того, Лафоре зіграла одну з головних ролей в популярному серіалі “Спрут−3”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com