Помпео заявив, що Україна самотужки повинна вирішити конфлікт з Кремлем

1.02.2020, 15:43
61584

Держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Білорусі заявив про готовність США допомогти в пошуку розв’язання конфлікту в Україні, та, за його словами, Україна і РФ врешті самі мають дійти згоди.

Читайте також: Повідомили, про що Зеленський говоритиме із Помпео

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на БЕЛТА.

Помпео розповів, що ситуація в Україні обговорювалася під час його зустрічей із президентом та главою МЗС Білорусі. Білоруська сторона розраховує, що США відіграють свою роль у врегулюванні кризи. Помпео запевнив, що Сполучені Штати будуть сприяти пошуку шляхів вирішення конфлікту.

“Це якраз те питання, в якому треба брати участь всій Європі, всьому світу для його вирішення. Але в підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити його. Все, що ми в Сполучених Штатах зможемо зробити, ми зробимо”, – сказав він.

Білоруський глава МЗС Володимир Макей висловив готовність надати Білорусь як майданчик для будь-яких зустрічей і переговорів. Він підкреслив, що білоруська сторона підтримує будь-які формати, в тому числі за участю США, якщо вони тільки допоможуть вирішенню кризи.

“Але для цього повинна бути щира зацікавленість всіх залучених до цього конфлікту сторін”, – вважає глава білоруського зовнішньополітичного відомства.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com