Помпео заявив у Берліні, що будівництво “Північного потоку-2” спричинить енергозалежність ЄС від Росії

9.11.2019, 09:45
51240

Державний секретар США Майк Помпео наголосив, що США виступають проти будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Читайте також: Німецький парламент провалив голосування щодо “Північного потоку-2”

Про це він сказав під час виступу у берлінському Фонді Кербера перед зустріччю з канцлером ФРН Анґелою Меркель, повідомляє Deutsche Welle.

“Ми не хочемо, щоб енергозабезпечення Європи залежало від Володимира Путіна”, – заявив Помпео. Під час виступу державний секретар США загострив увагу на авторитарних тенденціях у Росії та Китаї та заявив, що Німеччина повинна боротися заради свободи у світі спільно з США.

Помпео також застеріг Німеччину від використання обладнання китайського телекомунікаційного концерну Huawei при створенні мобільних мереж 5G. Ексочільник ЦРУ Помпео нагадав, що США підозрюють китайський концерн у промисловому шпигунстві. Уже після зустрічі Помпео і Меркель, яка відбулася згодом в рамках дводенного візиту державного секретаря США до ФРН, сторони обмінялися більш дипломатичними заявами. Так, канцлер Німеччини пообіцяла Вашингтону “активну допомогу” у вирішенні міжнародних криз.

У свою чергу Помпео похвалив анонсоване міністром оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Каренбауер збільшення оборонних видатків Берліна до 2 відсотків від ВВП до 2031 року. Він наголосив, що це є сильним сигналом для НАТО.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com