Понад 1500 злотих виплатять українцям в Польщі: хто може отримати ці гроші

17.06.2022, 22:31
122172

Українці, які проживають в Польщі і мають карту поляка, отримають від громадських організацій 1500 злотих (понад 9 тисяч гривень) на дорослого та 750 злотих (близько 5 тисяч гривень) на дитину.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС в України можуть забрати наприкінці року у разі невиконання 7 пунктів вимог

Основна умова для того, щоб отримати фінансову допомогу – прибути на територію Польщі після 24 лютого 2022 року. Про це повідомив портал inPoland, розповідаючи про новий проєкт під назвою “Поміч полякам з України”. Розпочали його фонд “Wolność i Demokracja”, товариство “Wspólnota Polska” та організація “Pomoc Polakom na Wschodzie”.

Хто може отримати ці кошти:

українці, які мають карту поляка;

особи, у яких раніше була карта поляка, а тепер вони отримали посвідку на постійне місце проживання в цій країні (чи польське громадянство);

громадяни Польщі, які проживають в Україні.

Читайте також: “Вічного нічого не буває”: Путін заявив, що Захід намагається “протидіяти перебігу історії”

Подати заявку на отримання фінансової допомоги дуже просто. Потрібно всього лише звернутися на гарячу лінію за одним із номерів телефонів: +48 506 782 789, +48 519 023 817, +48 518 254 853 чи написати листа на електронну адресу [email protected].

Ще один варіант – звернутися особисто в одне з регіональних представництв, які розташовані в таких містах: Варшава, Вроцлав, Краків, Жешув, Познань, Ломжа, Люблін, Катовіце, Торунь, Ольштин, Ченстохова.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com