Понад мільярд євро втраченого прибутку: Франція підтримала обмеження українського імпорту

20.03.2024, 09:30
156014

Париж підтримав позицію Варшави й закликав до продовження обмежень на імпорт української сільськогосподарської продукції. На думку європейських дипломатів, такий крок загрожує зривом переговорів щодо продовження вільного доступу до ринку Євросоюзу для українських товарів.

Читайте також: «Українська команда» доставила батальйону «Свобода» на передову першу партію великих дронів-літаків

Про це пише Politico.

Президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрілись у п’ятницю, 15 березня, під час саміту Веймарського трикутника в Берліні, де вони закликали підтримати Україну у війні з Росією.

Проте два лідери також уклали угоду про зближення позицій Парижа та Варшави напередодні вирішальних перемовин щодо врегулювання розколу з питань торгівлі з Україною, який відкрився в останню хвилину між країнами ЄС та Європарламентом. Зазначається, що перемовини відбудуться вже ввечері вівторка, 19 березня.

Анонімні джерела видання з-поміж європейських дипломатів повідомили, що за оцінками Єврокомісії, обмеження імпорту коштуватиме Україні 1,2 мільярда євро торговельного доходу.

“Це величезний удар для країни, яка потребує всієї можливої ​​допомоги. Держави-члени, які найбільше демонструють свою підтримку Україні, також завдають країні найбільшої шкоди”, – сказав один із дипломатів.

Ці суперечки, якщо їх не вирішити швидко, загрожують затьмарити саміт лідерів ЄС у Брюсселі цього четверга та викрити порожні заяви лідерів ЄС про солідарність з Україною, оскільки вони піддаються тиску незадоволених фермерів у своїх країнах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com