Попереджений – значить озброєний: у Луцьку вчили надавати домедичну допомогу

19.02.2022, 16:00
111763

Сьогодні, 19 лютого у Луцьку відбувся тренінг із надання домедичної допомоги, який організувала політична партія «УДАР Віталія Кличка».

Читайте також: «Удар» ухвалив звернення до світових лідерів – партнерів та друзів України (відео)

Так, у готельно-ресторанному комплексі «Makis» зібралося чимало охочих лучан, які захотіли здобути необхідні знання.

«Перший досвід нам дуже потрібний. Старше покоління пам’ятає про те, що у школах навчання із надання домедичної допомоги були обов’язковими, тому ми вирішили відновити такі заняття і закликаємо долучитися до них кожного, хто воліє отримати потрібні навички і знання. Протягом місяця ми неодноразово будемо проводити такі тренінги і будемо дуже раді бачити на них кожного з вас», – зазначив на початку тренінгу голова виконавчого комітету Волинського «УДАРу» Анатолій Шваб.

Перед публікою виступав і навчав основ домедичної допомоги кваліфікований спеціаліст, а саме лікар КП Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади Ігор Корнійчук.

«Допомога постраждалому у перших 5 хвилин є найбільш важливою, а зазвичай біля людей, котрі потребують допомоги, опиняються ті, у кого немає медичної освіти, і шанси врятувати постраждалого зменшуються. Наші навчання є дуже важливими, адже коли людина опиниться у такій ситуації, то, аби не розгубитися і допомогти потерпілому, вона повинна мати відпрацьований алгоритм дій», – розповідає Ігор Корнійчук.

Медик розповів, як поводитися із різного роду травмами і наголосив, що першочергове завдання того, хто надає невідкладну допомогу – це припинення кровотечі та дезінфекція поранення. Присутні дізналися, які види кровотеч найнебезпечніші і як діяти при кожній з них. Лікар наголосив, що за екстрених ситуацій, коли на карті стоїть життя людини, потрібно використовувати усі підручні засоби.

За порадами Ігоря Корнійчука, діяти у складних ситуаціях слід швидко та впевнено.

«Покличте на допомогу інших людей, попросіть їх викликати швидку та приступайте до непрямого масажу серця.

І пам’ятайте, перш ніж надати допомогу потерпілому, потрібно подбати про власну безпеку. Утримайтеся від надання допомоги, якщо це загрожує вашому життю та здоров’ю», – додає лікар.

Додамо, що Волинський «УДАР» проводитиме тренінги із надання домедичної допомоги протягом місяця по всій області. Дата, час і місце проведення яких, повідомлятиметься додатково.

Зареєструватися на тренінги Ви можете, заповнивши анкету за посиланням: https://bit.ly/3rNUy7E

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com