Попри розшук: колишній глава АП Януковича Клюєв балотується до парламенту, – ЗМІ

21.06.2019, 19:53
30162

Колишній депутат від Партії Регіонів і екс-глава Адміністрації Президента за часів правління засудженого за держраду Віктора Януковича Андрій Клюєв балотується до Верховної Ради на мажоритарному окрузі в Донецькій області. Відзначимо, що Генпрокуратура підозрює Клюєва в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і зловживанні службовим становищем. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Telegram -канал ″The Newsroom″.

Читайте також: У ЄС виключили з списку санкцій Андрія Клюєва

″Один з найближчих соратників Януковича Клюєв висувається по 46 округу в Донецькій області. Було висунуто, нібито, від Ліберально-демократичної партії, що дозволяє йому не подавати документи в ЦВК особисто. Представник партії вже подав документи на Клюєва, на даний момент вони знаходяться на розгляді комісії″, – йдеться в повідомленні журналістів.

Відзначимо, що згідно із законом, кандидат у депутати повинен прожити на території України протягом останніх п’яти років перед балотуванням, а Андрій Клюєв, як відомо, з 2014 року перебував за межами України – то в Москві, то в Відні або Брюсселі.

″ЦВК розіслала стандартні для всіх кандидатів запити в МВС, МЗС і прикордонників, щоб з’ясувати це питання І після отримання відповідей виявилося, що ЦВК не має формальних підстав відмовити Клюєву в реєстрації. Джерела в одному з перерахованих вище відомств розповіли нам, що останні офіційні позначки про виїзд Клюєва за кордон і заїзді назад в Україну датуються початком січня 2014 року. Граничною є дата заїзду в країну після новорічний свят. І, оскільки в кінці того ж місяця поплічники Януковича вже бігли і з України Чигир, відміток про героїчне їх виїзді за кордон у прикордонних базах немає. Тепер вони можуть заявити, що, наприклад, весь цей час перебували в підпіллі проукраїнських партизан Криму, а Крим – це Україна″, – зазначає Telegram-видання.

При цьому журналісти відзначають, що стосовно Клюєва ЦВК направила додаткові запити в Нацполіцію, ГПУ і СБУ, однак текст відповідей невідомий.

На цій же підставі ЦВК була змушена зареєструвати екс-заступника генпрокурора при Януковичі Рената Кузьміна, який перебував у розшуку, а тепер балотується за списком ″Опозиційної платформи – За життя″.

Відзначимо, що достовірної інформації про повернення Андрія Клюєва в Україні немає.

Нагадаємо, Андрій Клюєв підозрюється в заволодінні з травня 2010 по квітень 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, повторно та в особливо великих розмірах.

У 2018 році суд Європейського Союзу анулював санкції стосовно колишнього голови адміністрації президента України за Віктора Януковича і глави РНБО Андрія Клюєва, які були введені в березні 2017 року. У березні цього року Інтерпол виключив Андрія Клюєва зі списку розшукуваних осіб.

Андрій Клюєв був главою Адміністрації президента в кінці січня – лютому 2014 року. Тричі обіймав посаду віце-прем’єр-міністра України, був одним з керівників Партії регіонів. Також Андрій Клюєв може бути причетний до масових вбивств на Майдані і розгону студентського протесту в листопаді 2013 року.

Клюєв був оголошений в розшук ще в 2014 році. Тоді СБУ встановила, що він перебуває в Росії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com