Порошенко назвав рішення Зеленського про розпуск Ради неконституційним і заявив, що іде на вибори

24.05.2019, 14:10
26280

Екс-президент України Петро Порошенко заявив на форумі “Спільна справа громад”, що рішення нового президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради VIII скликання є неконституційним. Про це інформує ТСН.

Читайте також: Україна Не Рояль: під АП проходить мітинг з вимогами до Зеленського (відео, фото)

“Я цілком розумію бажання нового президента мати нову Верховну Раду. Однак, є Конституція, і демократія – це процедура і порядок. Інакше – хаос. Указ нового Президента про розпуск ВР – абсолютно неконституційний”, – сказав Порошенко.

І хоча він вважає, що на порушеннях Конституції не можна будувати державу, його політична сила буде брати участь у виборах до ВР.

“Політик, який боїться виборів, – не політик. І ми не боїмося виборів, хоч у нас попереду важка робота в опозиції”, – пояснив екс-президент.

Також Порошенко розповів, як буде змінювати свою партію. “Ключ до об’єднання і перемоги – це оновлена партія, з оновленим керівництвом, з величезним представництвом громадськості, волонтерів, добровольців. Людей, які здатні діяти ефективно в нових умовах.

Ми маємо почути голос тих, хто боровся за Україну, голос громадськості щодо того, які критерії ми маємо висувати до тих, хто представлятиме нас у ВР, хто має бути у керівництві партії з нових облич, хто має бути у списку. Нам надзвичайно важлива ваша позиція”, – повідомив Порошенко.

Крім того, п’ятий президент каже, що не буде боротися проти того, що буде робити нова влада.

“Ми маємо сьогодні говорити про те, як нам пліч-о-пліч боронити здобутки України. Це не означає, що ми боротимемося проти всього, що робить нова влада. Це навпаки – мотивація продовжити наші реформи та рухати країну вперед”, – уточнив він, анонсувавши з’їзді партії, який відбудеться 31 травня.

Раніше Порошенко вважає відкриті проти нього кримінальні провадження ознакою початку парламентської виборчої кампанії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com