Порошенко не з’являється на допити у справі про Іловайськ – прокурор

27.08.2021, 19:41
99655

Генерал Хомчак був допитаний в рамках розслідування Іловайської трагедії, а п’ятий президент України Петро Порошенко не з’являється на допити.

Читайте також: Зеленський назвав три своїх головних досягнення на посаді Президента

Про це на брифінгу повідомив начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Рудь.

Рудь зазначив, що в рамках розслідування Іловайської трагедії було здійснено близько 900 допитів, проаналізовано близько 1600 військових документів. Серед допитаних також і військові високопосадовці часів Іловайської трагедії, зокрема генерал Хомчак.

Водночас він зазначив, що на допити викликався також і п’ятий президент Петро Порошенко, який тоді був Верховним головнокомандувачем Збройних Сил України, але без пояснення причин він жодного разу не з’явився на допит у якості свідка.

6 серпня генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що невдовзі буде розсекречена частина документів щодо слідства по Іловайській трагедії.

Іловайська трагедія

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com