Порошенко підписав указ про проголошення десятиріччя української мови

31.05.2018, 16:04
2927

31 травня президент України Петро Порошенко під час візиту в одну зі шкіл Івано-Франківської області підписав указ “Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України”, передає кореспондент “ГОРДОН”.

“До мене звернулися діячі науки, для того щоб я проголосив 2018 рік Роком української мови. Я відмовив. Тому що за один рік мову не захистиш, але я ухвалив рішення і підписую указ про те, що з 2018 року ми оголошуємо десятиріччя української мови. І ми робимо все можливе, щоб захистити мову… Сьогодні тут відбувається історична подія, я підписую указ “Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України”, – заявив він.

У березні глава держави говорив, що найближчим часом підпише указ про розроблення, “можливо, десятирічної програми вкорінення і посилення державного статусу рідної української мови”.

9 березня під час заходів, присвячених дню народження великого українського поета Тараса Шевченка, Порошенко закликав громадян повністю переходити на українську.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com