Порошенко суттєво поступається Зеленському у другому турі – перші рейтинги

11.04.2019, 14:10
20434

Соціологічна група “Рейтинг” оприлюнила дані, згідно з якими у другому турі виборів 2019 в Україні Володимир Зеленський поки має більше шансів перемогти і очолити державу, ніж його опонент, чинний президент Петро Порошенко. Про це йдеться у повідомленні Соціологічної групи “Рейтинг”.

Читайте також: У Порошенка опублікували відео, на якому Зеленського збиває вантажівка (відео)

За даним опитуванням, за Зеленського планують голосувати більшість виборців.

На питання “За кого з цих кандидатів Ви голосуватимете у другому турі виборів Президента України?” опитані відповіли наступним чином: 51% сказали, що голосуватимуть за Зеленського, 21% – за Порошенка. Ще 18% – не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати.  Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі: 61% – за Зеленського, 24% – за Порошенка. Ще 15% – не визначилися. Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі і визначився з вибором: 71% – за Зеленського, 29% – за Порошенка.

Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців Сходу, Півдня та Центру. Водночас на Заході – позиції обох кандидатів майже рівні.

61% опитаних вірять, що наступним президентом України стане Зеленський, 17% – Порошенко. Ще 22% – не визначилися із відповіддю. Серед електоральних груп кандидатів, що набрали значні результати у І-му турі, відносна більшість переконана, що майбутнім Главою держави стане Зеленський. У середовищі симпатиків Порошенка половина переконані в перемозі свого фаворита, водночас чверть вважають, що переможе Зеленський.

Опитування Соціологічної групи “Рейтинг” проводився 5-10 квітня серед 3000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Помилка вибірки – 1,8%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com