Посада керівника “Укренерго” вільна. Ковальчук подав у відставку

26.02.2020, 11:10
64596

Відсьогодні, 26 лютого, припиняє виконувати свої обов’язки та йде з посади через “політизацію суто економічних процесів” керівник “Укренерго” Всеволод Ковальчук.

Читайте також: “Укренерго” подає до суду проти РФ за втрачені активи під час анексії Криму

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ТСН.

Ковальчук зазначив, що після анбандлінгу органом управління “Укренерго” є Міністерство фінанасів, однак політику в галузі має робити Міністерство енергетики, з діяльністю якого управлінець не згодний.

“На жаль, впродовж тривалого часу робота Укренерго блокується діями або бездіяльністю цієї установи, аж до того, що ми змушені були захищати інтереси компанії в судовому порядку. Сертифікація Укренерго як незалежного оператора за європейськими стандартами (що є, зокрема, обов’язковою умовою до інтеграції в європейську енергомережу) безпідставно відтермінована на невизначений термін, бо необхідні зміни в законодавство так і не були ініційовані профільним Міністерством, незважаючи на наші численні звернення.”, – пише керівник “Укренерго”.

Він також наголосив нібито на відсутності  чіткої політики в сфері відновлюваної енергетики та створення нових генеруючих потужностей, систем акумуляції енергії. На його думку, є загроза для стабільного функціонування енергосистеми вже в найближчому майбутньому та зменшення інтересу закордонних інвесторів на користь локального великого бізнесу.

“Таким чином, особисто я не розділяю поточну політику в галузі, а особливо політизацію суто економічних процесів на ринку електроенергетики. Я завжди був і залишаюся прихильником ліберальних економічних законів, сильної держави та верховенства права. Блокування діяльності стратегічних підприємств, порушення букви та духу міжнародних зобов’язань, бездіяльність, популізм і адміністративний тиск я зневажаю та вважаю для себе неприйнятним працювати в подібних умовах”, – пояснив причину свого звільнення Ковальчук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com