Посол РФ у Британії розповів, у якому разі Путін може застосувати ядерну зброю в Україні

29.05.2022, 20:00
120756

Посол РФ у Великій Британії Андрій Келін заявив, що Москва може перетворити Україну на “ядерні відходи”, якщо “відчує загрозу втрат на полі бою”.

Читайте також: До фінського порту увійшли військові судна країн НАТО

Про це він сказав у розмові з BBC.

“Тактична ядерна зброя відповідно до російської військової доктрини в подібних конфліктах взагалі не використовується”, – відповів посол на запитання ведучого, чи вірить він, що тактична ядерна зброя може бути застосована у війні в Україні.

Коли російськи дипломат уникнув прямої відповіді, журналіст продовжив: “Так ви не вірите, що це станеться? Ви можете категорично сказати, що цього не буде?”. На що Андрій Келін відповів: 

“У нас є дуже суворе положення щодо застосування тактичної ядерної зброї, і це переважно, коли існування держави опиняється під загрозою”. 

Журналіст іронічно зауважив, що саме це, за версією Кремля, і було причиною нападу на Україну 24 лютого, посол відповів: 

“Так, і ми впораємося з цим за допомогою звичайної операції, обмеженої звичайної операції”.

Він також заявив, що не вірить у заяву російського пропагандиста Дмитра Кисельова, який нещодавно заявив в ефірі, що “одна російська ядерна ракета може занурити Британію в морські глибини і перетворити все, що від них залишиться, на радіоактивну пустелю”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com