Посол України в Німеччині відмовився від участі у церемонії вшанування завершення Другої світової війни

2.05.2020, 19:15
71246

Посол України у Німеччині Андрій Мельник відмовився брати участь у церемонії вшанування завершення Другої світової війни у Берліні 2 травня спільно з представниками Росії.

Читайте також: У Києві допитали працівників посольства США

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справу у Facebook.

“Навіть у найкошмарнішому сні я не міг би собі уявити покладання вінків поруч із представником країни, яка понад шість років веде цинічну і криваву війну на Сході України. Наразі 14 тисяч українців було вбито під час російської агресії, що триває”, – сказав дипломат.

Слід зауважити, що мер Берліна Міхаель Мюллер кілька тижнів тому надіслав листи послам України, Росії та Білорусі із закликом вшанувати завершення Другої світової війни покладанням вінків на вулиці Шуленбурґринґ у районі Берлін-Темпельгоф, де в квартирі на першому поверсі перебував штаб командування восьмої гвардійської армії СРСР. Саме там  2 травня 1945 року німецький генерал Гельмут Вайдлінґ підписав наказ про капітуляцію військ.

Андрій Мельник запрошення берлінського мера виданню Tagesspiegel прокоментував: “У такий спосіб визнається незаперечний внесок українського народу у визволення Європи від насильницького нацистського режиму”. Дипломат у своєму листі до мера попросив про розуміння, що він не може прийняти його запрошення.

До слова, через війну на Донбасі вже п’ять років у Берліні не було жодних заходів вшанування жертв Другої світової війни, у яких би спільно брали участь посли Росії і України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com