Постраждалим від підриву Каховської ГЕС виплатять компенсації: хто та скільки отримає

13.06.2023, 10:02
142111

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поставив завдання уряду до 13 червня розробити проєкт постанови щодо одноразової грошової допомоги людям, які потрапили в зону підтоплення внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС.

Читайте також: Зеленський розповів, скільки українців вдалося повернути з російського полону

Про це розповіла в ефірі телемарафону міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, йдеться про ту допомогу, яку виплачують усім, хто евакуюється не лише із зони Херсонської та Дніпропетровської областей, а й, наприклад, Донецької чи інших, де ведуться активні бойові дії та які підпадають під наказ № 309: “Отже, це ті гроші, які виплачуються одноразово”.

Далі йдеться про гроші, які виплачуються ВПО, зазначила Ірина Верещук: “В даному випадку люди, які перемістилися навіть у межах області, тобто в межах підтоплення в Херсонській області, теж підпадають під постанову, яка визначає їх як ВПО. Вони отримуватимуть такі виплати по 2 та 3 тисячі щомісяця”.

Мешканці підтоплених територій Херсонщини, які евакуювалися, будуть підпадати під ВПО. Про це на нараді просив прем’єр-міністр Денис Шмигаль і поставив відповідні завдання. “Ми зараз розв’яжемо необхідні питання. Прем’єр-міністр також поставив невідкладне завдання розробити проєкт постанови щодо грошової допомоги мешканцям, які потрапили в зону лиха. До завтра, 13 червня, така постанова має бути розроблена”, — прокоментувала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Вона додала, що йдеться про грошову допомогу, а не тільки про компенсацію через єВідновлення: “Розмір допомоги визначать найближчим часом. Через декілька днів люди зрозуміють, якою саме буде сума”.

Нагадаємо, російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. У зоні підтоплення опинилися 80 населених пунктів. Більшість із них – на лівобережжі Херсонщини.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com