Поцілив в офіцера окупантів: снайпер СБУ, який побив світовий рекорд, потрапив на обкладинку WSJ

7.12.2023, 07:30
150897

Снайпер СБУ встановив світовий рекорд – ліквідував російського окупанта з дистанції в 3,8 кілометра.

Читайте також: “Укрзалізниця” повідомила про здорожчання квитків

Детальніше про вправного стрільця розповіло видання The Wall Street Journal.

Зазначаєтсья, що 58-річний колишній бізнесмен та стрілець-спорстсмен, а нині снайпер підрозділу контррозвідки СБУ В’ячеслав Ковальський здійснив свій найкащий постріл незадовго до світанку 18 листопада.

Снайпер та його коригувальник зайняли позицію у Херсонській області і спостерігали, як на протилежному березі Дніпра окупанти рубають дрова. Їх назвали низькопріоритетними цілями.

Але невдовзі зʼявилась нова група з п’яти військових. Снайпер помітив, що один з них проводив інструктаж. Так Ковальський зрозумів, що це був офіцер.

Снайпер з напарником вирахували багато елементів, серед яких швидкість вітру, відстань та інші. Перший постріл був хибним. Вони неправильно вирахували швидкість вітру.

“Ти маєш стріляти негайно, бо вітер постійно змінюється”, – сказав напарник снайперові.

На кадрах, знятих бійцями, можна побачити, що кулі знадобилося приблизно дев’ять секунд, щоб досягти своєї цілі на відстані у 3800 м. Загалом снайпер годинами сидів нерухомо у холодну погоду, перш ніж отримав команду вистрілити.

За словами Ковальського, куля влучила росіянинові в область грудей або живота. Він упевнений, що солдат загинув. Снайпер і його помічник кажуть, що не шкодують про вбивство окупантів на фронті, адже це – наші вороги.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com