Потужний зорепад Оріоніди: коли дивитися і як загадати бажання

19.10.2021, 23:00
103321

Осінній зорепад Оріоніди – один з найпотужніших метеорних потоків. Свою назву цей зорепад отримав через метеори, які ніби вилітають із сузір’я Оріона.

Читайте також: Діти масово копіюють “Гру в кальмара”: батьки б’ють на сполох

Коли настане пік зорепаду Оріоніди, як за ним можна поспостерігати і як правильно загадати бажання, розповіли в ТСН.

Пік Оріонід припаде на 20-21 жовтня. В цілому цей метеорний потік починається 2 жовтня і закінчується 29 жовтня. З 20 по 22 жовтня на небі можна побачити в середньому до 20-25 метеорів на годину. Радіант розташований між сузір’ями Оріона і Близнюків.

У ніч з 21 на 22 жовтня метеорний потік Оріоніди досягне своєї максимальної активності. Ці метеори дуже активні і їх можна легко пропустити на небі. Спостерігати варто з півночі годин до двох. Зверніть увагу – ці метеори виробляють в небі довгі спалахи світла.

Побачити Оріоніди можна і без спеціальної техніки. Найкраще спостерігати за ними за містом, щоб вогні не заважали вам побачити спалахи на небі. Візьміть спальні мішки та пледи, гарячий чай в термосі та вирушайте на природу. Дивитися потрібно на південний схід.

Як правильно загадати бажання

Традиція загадувати бажання на падаючу зірку – дуже давня. Вважається, що в такому випадку воно обов’язково збудеться. Визначтеся з бажанням заздалегідь, можете навіть записати його на листочку.

Важливо! Ніколи не формулюйте свої бажання з використанням частки “не” – Всесвіт їх просто не почує. Говоріть про своє бажання так, як ніби воно вже збулося – в теперішньому часі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com