Повідомили кількість загиблих під час ворожих обстрілів України за 11 місяців 2023 року

1.12.2023, 14:31
150677

За 11 місяців 2023 року росіяни 59 тисяч разів обстріляли населені пункти у 24 регіонах України. Унаслідок цього 11 тисяч постраждали, дві тисячі людей загинули.

Читайте також: Окупанти обстріляли людей, які чекали на “гуманітарку” в Торецьку

Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко під час зустрічі із послами країн G7.

За інформацією Клименка, найбільше росіяни обстрілювали Запорізьку, Херонську, Донецьку, Харківську, Сумську та Чернігівську області.

Своєю чергою посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі запевнив у подальшій підтримці нашої держави від країн-членів “Групи семи” та уряду Японії.

“Уряд Японії продовжує співпрацю з МВС, зокрема у напрямку розмінування. Ми зацікавлені у наданні обладнання та проведенні навчання із вашими спеціалістами”, – наголосив Мацуда Кунінорі.

Очільник МВС також наголосив на документуванні воєнних злочинів у країні. Він повідомив, що правоохоронці зареєстрували майже 101 тисячу таких фактів. Серед них і обстріли, і знущання над мирним населенням, депортація, незаконне позбавлення волі.

Ігор Клименко додав, що Україна продовжує роботу над реформами. Наприклад, в МВС розробляють безпековий проєкт, який містить 17 напрямків роботи, серед яких і контроль за обігом зброї.

Клименко повідомив, що до парламенту подано проєкти законів, які дозволять удосконалити порядок поводження та декларування зброї. Вся зброя на руках громадян має бути облікована Національною поліцією України. А після завершення війни упродовж 90 днів має бути здана в правоохоронні органи.

“МВС підтримує питання законодавчого врегулювання цивільної вогнепальної зброї. Я сподіваюсь, парламент незабаром підтримає нашу ініціативу”, – підкреслив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com