Повідомили, під якими іменами сім’я Порошенка виїжджає за кордон

12.04.2019, 11:10
20577

Президент Петро Порошенко за останніх два роки без офіційного повідомлення, таємно, тричі був на Мальдівах і в Іспанії, літав до Норвегії і Франції. Йдеться про відпочинок дозвілля та проведення часу з сім’єю. У розпорядженні “Страни” виявився список перельотів президента з особистих питань, а також – перелік імен, під якими сім’я гаранта перетинала кордон.

Читайте також: Проти майже сотні членів із “сім’ї” Порошенка відкрито кримінальні справи (відео)

Як стало відомо, документи оперативного прикриття виготовлялися Службою безпеки України.

І, як виявилося, не тільки Mr. Petro Incognito – це друге ім’я Петра Олексійовича.

Мальдіви

На мальдівському курорті Шеваль Бланк (Cheval Blanc) президент був тричі за три роки. Свій день народження (26 вересня) в 2016 році він провів саме тут – на північному заході архіпелагу Мальдіви, на території алевін .

З 23.09 по 26.09 Порошенко пробув на Мальдівських островах, а летів через Дубай приватним літаком Gulfstream G200 Galaxy з бортовим номером T7 PRM, який належить Алес Ровту американському мільярдерові українського походження.

На ньому ж Порошенко літав на Мальдіви і в 2017 році. З аеропорту “Київ” покинув Україну 30 квітня, а повернувся 5 травня. Знову ж через Об’єднані Арабські Емірати.

А ось в минулому році на мальдівську відпустку, яку підтвердила прес-служба президента, уточнивши, що гарант здійснив приватну поїздку “з метою короткого відпочинку” – президент із сім’єю літав турецькою авіакомпанією Setair.

Схема приватного острова, на якому вілла, фото: chevalblanc.com

У січні 2018 року на один з найдорожчих курортів в світі, який розміщений на окремому острові, прилетіли 8 осіб дорослих і двоє дітей (переліт туди і назад обійшовся в $ 188 000). Швидше за все діти – це онуки гаранта: Петя і Ліза.

Тоді президент фігурував на курорті на Мальдівах під ім’ям Mr Incognito Petro Ukraine.

Тоді відпочинок коштував Петру Порошенку і його супутникам не менше $ 46 000 на добу. Всього президент відпочивав 6 ночей, тобто загальна сума витрат склала $ 276 000. І це тільки за проживання.

Але, як стало відомо, крім Mr Incognito Petro Ukraine у ​​сім’ї президента є паспорти на імена: Віра Лазарева (Vera Lazarieva), Іван Дехтерев (Ivan Dekhteriev), Євгенія Сафонова (Evheniia Safonova), Олександр Сищиков (Oleksandr Syshchykov), Катерина Боєва (Kateryna Boieva), Віталій Кокорін (Vitalii Kokorin), Олена Сенченко (Olena Senchenko) і Ольга Герасименко (Olha Herasymenko).

Якраз за кількістю вистачає на всіх дорослих і няню для малюків.

Іспанія

У березні 2016 Петро Олексійович без охорони і в повсякденному одязі був помічений в Іспанії. У розтягнутому реглані і джинсах він купував вітаміни і медикаменти в аптеці. Побачивши, що його фотографують, він сів сам за кермо білого Porsche і поїхав.

Порошенко в Іспанії купує вітаміни в аптеці, фото: “Українська правда”

Через кілька місяців він повернувся в Малагу. Літав приватним літаком Bombardier Learjet 60XR з бортовим номером T7-ISH. Нагадаємо, що у президента в Іспанії є вілла, яка знаходиться на березі Середземного моря в місті Аталая-Ісдабе.

Тут є двоповерховий особняк на +1254 квадратних метра в середземноморському архітектурному стилі з басейном. Територія маєтку – 26 соток землі. Ця вілла оформлена на компанію під назвою Feruvita SL, яка є в декларації Порошенка .

 

Вілла Порошенка в Іспанії, фото: вилучаючи Каумбаев, “Країна”

І 22 липня 2016 на літаку Алекса Ровта, яким Порошенко літає на Мальдіви – він знову навідався до Іспанії.

У 2018 року з 29 липня по 8 серпня була у Петра Олексійовича приватна поїздка в Європу, за свій рахунок. З метою безпеки вона не розголошувалося. Але, так співпало, що саме в ці дні одна з дочок Порошенка запостила у себе в фотоблозі Instagram знімки з Іспанії, тому швидше за все сім’я була там.

Саша Порошенко в Іспанії, фото: instagram.com

“З 29 липня по 5 серпня 2018 року президент Петро Порошенко з приватною поїздкою перебував в Євросоюзі для проведення ряду зустрічей”, – відповіли в АП.

У прес-службі додали, що Порошенко заплатив за цю поїздку з власного рахунку: “Слідуючи 1 частини 25 ЗУ” Про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення “ні копійки державного бюджету на цю поїздку витрачено не було, а всі витрати оплачені з власного рахунку Петра Порошенка”.

Крім того, було і заяві про те, що повідомлення про перебування президента в даний період в Іспанії або про зустрічі з відомими українцями не відповідають дійсності.

Норвегія і Франція

27 липня 2016 року через Малаги (Іспанія) Порошенко літав в Берген (Норвегія) літаком з бортовим номером D-CJET.

Тоді в ряді ЗМІ в минулому році пройшла інформація, що президент з дружиною Мариною і сім’єю старшого сина влітку минулого року відпочивали спочатку в Іспанії, а потім перелетів з Малаги до норвезького Берген. Ходив там на яхті, рибалив, милувався північним пейзажем. Відзначимо, що перший офіційний візит президента до Норвегії відбувся в жовтні 2016 року.

Також відомо, що з 26-27 вересня (знову ж на день народження) 2017 року президент провів в Ніцці (Франція). Літав з аеропорту “Київ”. Подейкують, що там він зустрічався з мільярдером Юрієм Косюк, у якого там в порту яхта.

А ще повідомлялося про те, що в минулому році в вересні 87-метрова яхта мільярдера Юрія Косюка близько тижня стояла в марині Больє-сюр-Мер. Це середземноморське місто на півдні Франції. Входить в департамент Приморські Альпи. Розташовується між Ніццою і Монако.

Яхта, яка називається ACE (англ – “туз”) припливла сюди з Монако, тому справедливо зазначали, що президент Порошенко дуже ймовірно міг провести пару днів своєї відпустки саме на ній. Тим більше, що Юрій Косюк в хороших дружніх стосунках з Петром Олексійовичем, а також є його позаштатним радником. Яхту Ace неодноразово бачили біля берегів Марбельї, де знаходиться іспанська садиба президента.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com