Повістка скандальній нардепці: Фединій вручать повідомлення у справі про погрози Зеленському

5.02.2020, 12:30
62041

Народну депутатку України Софію Федину викликали до Державного бюро розслідувань для вручення повідомлення про підозру у справі про погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора, інформує ТСН.

Читайте також: Помста за будинок Гонтаревої та похорон Порошенка: Федина шокувала новою заявою

“За дорученням Генерального прокурора 3 лютого 2020 року слідчим Державного бюро розслідувань з дотриманням вимог ст. 135 КПК України на 6 лютого 2020 року викликана народна депутатка України Федина Софія для проведення процесуальної дії – вручення письмового повідомлення про підозру”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, повістку про виклик направили за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи.

Нагадаємо, раніше нардепка від “Європейської солідарності” Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різко розкритикували манеру спілкування президента Зеленського з ветеранами, які приїхали до селища Золоте перед розведенням військ.

У ролику Федина натякнула, що поруч із Зеленським може “вибухнути граната, обстріли бувають випадково…”.

Своєю чергою волонтерка Звіробій була більш емоційною у висловах. “Ти завдаєш такої шкоди, що всі бажають, щоб ти здох, і просто обговорюють, яким чином: або тебе повісити краще, або застрелити, або граната вибухне десь. Я тобі обіцяю, тебе хтось підірве там”.

Після цього проти Федини та Звіробій було відкрито кримінальне провадження за фактом погрози вбивством щодо президента України (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України).

26 листопада стало відомо, що Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проєкти повідомлення про підозру та подання на зняття депутатської недоторканності з нардепки від “Європейської солідарності” Софії Федини у справі про погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com