Повторне зараження COVID-19 і наслідки хвороби: лікар назвав групи ризику

8.02.2021, 18:32
94238

Коронавірусом можна захворіти повторно, але таке трапляється нечасто. Лікар каже, що ризик підхопити інфекцію знову є у тих людей, які мають проблеми з імунітетом. Якщо ж хвороба викликала наслідки та ускладнення, слід звернутися до вузькопрофільних спеціалістів.

Читайте також: Експерт розповів, кому не можна робити щеплення від коронавірусу

Про це розповів лікар-інфекціоніст Євген Дубровський на своїй сторінці в Facebook.

За словами медика, і в подальшому коронавірус “чіплятиме” переважно людей у віці. А от молодим людям, дітям і навіть вагітним жінкам коронавірус не так страшний – але за умови, що у них немає проблем зі здоров’ям.

“Молоді, здорові діти, підлітки, вагітні хворіють дуже легко. Навіть якщо у деяких з них КТ показало 30-40% ураження, то це дуже умовно. Це не означає, що “згоріло” 30% легенів. Це ділянки набряку зі значним накопиченням гіалуронової кислоти, яка поглинає воду. Але це оборотний процес”, – сказав Дубровський.

Якщо ж ви після хвороби отримали постковідні наслідки, то краще проконсультуватися з фахівцями, які допоможуть вам повернутися до колишнього життя. Приміром, до кардіолога, ендокринолога, невролога.

“Якщо у вас не було серйозних наслідків інфекції – повертайтеся до звичного життя. У перший місяць не потрібно робити значних фізичних навантажень, потрібно багато гуляти, нормально харчуватися, висипатися і відновлювати свій імунітет. В спортзали й басейни краще не ходити, тому що все-таки можуть бути ділянки в легенях, які ще не відновилися”, – радить Дубровський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com