Поїздка до Німеччини по “безвізу” наразі неможлива, – посольство

29.07.2020, 12:46
79808

У посольстві України в Німеччині спростували інформацію, щодо поїздок українців до ФРН та інших країн ЄС за наявності лише біометричного паспорта. Наголошується, що “безвізові” подорожі наразі неможливі через запровадження країнами Євросоюзу карантинних обмежень.

Читайте також: Криклій назвав перелік країн до яких українці можуть летіти на відпочинок

Як передає РБК-Україна, про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, у соцмережах поширюється інформація про перевезення українських пасажирів приватними перевізниками через польський кордон по “безвізу”.

“З огляду на запроваджені в ЄС епідеміологічні обмеження наразі громадяни України тимчасово не мають права в’їжджати на територію Німеччини у рамках безвізового режиму з туристичною, приватною чи діловою метою”, – повідомили у посольстві.

Зазначається, що право на в’їзд на територію країн ЄС наразі мають громадяни України, які є власниками посвідки на проживання в країнах ЄС, або візи відповідного типу, що має юридичну силу посвідки на проживання.

Також у посольстві додали, що до Німеччини можна буде потрапити українцям виключно за надзвичайних ситуаціях (лікування, догляд за хворими близькими, смерть близьких), у випадках возз’єднання родин, навчання, лікування від тяжких, в першу чергу, онкологічних захворювань. Однак для цього потрібно пред’явити відповідні офіційні документи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com