Пожежа у Соборі Паризької Богоматері: реакція українських зірок на лихо у Франції (фото)

16.04.2019, 13:10
21112

15 квітня у столиці Франції Парижі сталося лихо – загорівся легендарний Собор Паризької Богоматері.

Читайте також: У Франції гостро відреагували на жарт українського політолога про пожежу в Нотр-Дамі

Ця сумна подія не лишила байдужими весь світ, зокрема й українських зірок. На сторінках у соцмережах знаменитості висловили співчуття з приводу руйнівної пожежі у Нотр-Дамі та поділилися спогадами про це величне місце.

Катерина Осадча

“Тільки сьогодні в інтерв‘ю згадувала своє паризьке дитинство і розповідала, що дуже люблю Париж за те, що роками там все стало і незмінно. Але, як виявилося, вже в ті самі хвилини почалася пожежа в Соборі Паризької Богоматері. Нема сил дивитися відео і світлини палаючого даху такої неймовірної споруди”.

 

View this post on Instagram

 

Тільки сьогодні в інтерв‘ю загадувала своє парижське дитинство і розповідала, що дуже люблю Париж за те, що роками там все стало і незмінно. Але, як виявилося, вже в ті самі хвилини почалася пожежа в Соборі Паризської Богоматері. Нема сил дивитися відео і світлини палаючого даху такої неймовірної споруди. Я буда в Нотр-Дамі десятки разів. Якось, на католицьке Різдво була на службі. а в дитинстві я просто любила прийти туди і посидіти розглядаючи вітраж, сотні маленьких візерунків… здавалося, що листівочний вид з набережної напроти на Нотр-Дам – вічний, так було 800 років до нас і буде ще стількі ж, як мінімум. Я дуже вірю і сподіваюсь, що вдастся врятувати хоч щось і відновити ?? не може просто так згоріти такий витвір мистецтва. Сумно і боляче ? #godsafenotredame ??

A post shared by Katya Osadcha (@kosadcha) on

Юрій Горбунов

“Людство щороку втрачає величні пам‘ятки архітектури світового масштабу! Безмежно жаль! Собор Паризької Богоматері простояв 800 років!”.

Ольга Сумська

“Світ втратив найкрасивіший собор, символ Франції, який надихав не тільки віруючих, але й поетів, художників, музикантів, акторів, людей всіх національностей і віросповідань…Цікаво, що собор побудовано в стилі “пламеніючої готики”… Пророче співпадіння. Але! Це не людина, яку неможливо воскресити! Нотер-Дам можливо і потрібно відновити!”.

 

View this post on Instagram

 

Світ втратив найкрасивіший собор,символ Франції,який надихав не тільки віруючих,але й поетів,художників,музикантів,акторів,людей всіх національностей і віросповідань…Цікаво,що собор побудовано в стилі «пламеніючої готики»…Пророче співпадіння.?Але!Це не людина,яку неможливо воскресити!Нотер Дам можливо і потрібно відновити!Ця біда повинна нас об‘єднати,всіх цивілізованих людей!Всіх європейців!✋?

A post shared by Ольга Сумская (@olgasumska) on

Святослав Вакарчук

“Палає частина цивілізації, не просто пам’ятка культури, архітектури. Люди, бережіть один одного, мир і собори, “собори своїх душ”.

Христина Соловій

“Собори душ своїх бережіть, друзі… Собори душ!.. (с) Олесь Гончар”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com