Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові: 15 загиблих

21.01.2021, 17:50
93364

У Харкові виникла пожежа в житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей. 15 людей загинули, ще 11 постраждали.

Читайте також: На Волині у пожежах загинули чоловік і жінка

Про те, що відомо про НС, повідомляє Громадське.

«21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі», — повідомляє пресцентр ДСНС.

Площа пожежі складала 100 квадратних метрів, її гасили 50 людей рятувальників та 13 одиниць техніки. О 16:14 пожежу локалізували, а о 16:53 — повністю загасили.

У ДСНС уточнюють, що інформація про 15 загиблих була станом на 16:05 і вона оновлюється. На момент загоряння, за даними президента, у будівлі було 33 людини. Тобто кількість жертв може збільшитись.

«Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня», — додали у відомстві. Попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами.

На пожежу вже відреагував президент Володимир Зеленський. Він доручив Кабміну створити державну комісію для з’ясування всіх обставин трагедії, а також «напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям».

«Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен», — написав Зеленський.

Заступниця міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що за вказаною адресою немає жодних офіційних установ для літніх людей.

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив про скликання позачергового засідання уряду.

А прокуратура відкрила кримінальне провадження «за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей». У відомстві додали, що пожежа сталася у приватному пансіонаті для літніх людей «Золотий час». Ми зателефонували туди, але працівниця від коментарів відмовилася.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що вже створена урядова комісія, яка працюватиме на місці пожежі в домі для людей похилого віку. Він додав, що зараз вирішується питання про затримання власниці пансіонату.

«Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її помешкання виставлені наряди поліції», — зазначив Аваков.

Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії й допитують управляючого установи. Його теж затримають. Ще трьох осіб зі складу обслуговуючого персоналу доставили до відділу поліції, їх опитують.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com