Правоохоронці, яким оголошена підозра у розстрілах на Майдані продовжують працювати – слідчий ГПУ

21.02.2019, 15:27
13130

36 правоохоронців, яким вже повідомлено про підозру щодо скоєння злочинів під час Революції Гідності, продовжують працювати в правоохоронних органах, 10 з них – на керівних посадах, розповів керівник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі Радіо НВ.

Читайте також: Відомий фотограф опублікував унікальні фото беркутівців, зроблені напередодні розстрілів на Майдані (фото)

Він заявив, що суди відмовляли в їх відсторонення від виконання обов’язків.

“Найвище – начальник департаменту Національної поліції і його заступник. Далі – начальник управління Національної гвардії. І далі нижче – це вже командири підрозділів поліції швидкого реагування, які прийшли на зміну Беркуту”, – зазначив Горбатюк.

Крім того, за його словами, підрозділи МВС і СБУ не сприяли слідству з розстрілів на Майдані.

“У правоохоронних органів є не тільки можливості, а й обов’язки. Якщо є якісь порушення з боку посадової особи, не тільки кримінальне провадження розслідується, а й проводиться внутрішнє службове розслідування”, – зазначив Горбатюк.

За його словами, проводилося лише одне службове розслідування за всіма датами, а не по кожному епізоду окремо, про події під час Революції Гідності.

Він також розповів про факти ненадання документів, відмови у видачі документів, що призводило навіть до обшуків.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com