Православна церква України створила свій монастир у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі

24.05.2022, 19:02
120412

Таке рішення ухвалили “з метою подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі Московського Патріархату”.

Читайте також: Секретна операція Путіна відбулася: що про неї відомо

Про це повідомляють на сайті “Православна церква України”.

“Враховуючи особливе значення Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, як святині всеукраїнського та світового значення, з метою подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі Московського Патріархату, на пропозицію Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Синод вирішив утворити у складі релігійного об’єднання Української Православної Церкви (Православної Церкви України) релігійну організацію “Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) УПЦ”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що затверджено Статут організації та визначено безпосереднє пряме підпорядкування Предстоятелю Православної Церкви, як своєму Священноархімандриту (настоятелю).

Синод також просив Предстоятеля звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (ПЦУ).

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com