Представник Зеленського повідомив, що в закон про державну мову можуть внести поправки

12.06.2019, 17:32
28868

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що єдиною державною мовою в країні буде українська, але в закон про мову можуть бути внесені правки.

Читайте також: Кандидат від “Слуги народу”, якого звинуватили у зв’язках із Медведчуком, відмовився балотуватись до Ради

Про це Стефанчук сказав в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

“Якщо імплементація цього закону буде вимагати якихось правок, вони будуть внесені. Але концептуальна для нас річ – єдиною державною мовою в Україні є і буде українська”, – зазначив представник президента.

Стефанчук також зазначив, що моніторинг ефективності виконання тих чи інших законів має стати предметом спільної діяльності держави і громадянського суспільства.

“Тільки громадянське суспільство має говорити: ця норма працює, а ця норма не працює. Не працює тому, тому і тому, ось наші пропозиції, як це виправити. Буде і петиційний механізм”, – сказав Стефанчук.

Також він додав, що “відкату назад” у питанні декомунізації не буде. “Що стосується конкретно законів про декомунізацію: вони працюють, і слава богу, але я предметно не вивчав їх імплементацію. Я впевнений, що нам треба трохи змінити точку зору. Все, що зроблено – чудово. Якщо треба буде зробити щось більше, то я впевнений, що Володимир Зеленський як патріот України докладе до цього всіх зусиль”, – заявив Стефанчук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com