Представники України не братимуть участі у російській конференції ООН щодо Криму, – МЗС

21.05.2020, 22:48
73143

Представники України не братимуть участь а організованій Російською Федерацією конференції Радбезу ООН щодо окупованого Криму. Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко в ефірі Крим.Реалії.

Читайте також: “Жоден російський президент ніколи не поверне Крим Україні”: екс-канцлер Німеччини

“Українська сторона не братиме участь у цьому фарсі. Росія намагається розповісти нібито правду про об’єктивний стан справ на території півострова Крим, але незважаючи на твердження російської сторони, продовжує блокувати доступ міжнародних моніторингових місій, у тому числі управління Верховного комісара ООН з прав людини. Для того щоб показати правду, напевно, потрібно дати можливість незалежним спостерігачам провести моніторинг і поговорити з людьми, не спеціально запрошеними російською стороною, а тими, хто дійсно бачить реальний стан справ на півострові”, − сказала спікер.

При цьому голова ради з міжнародно−правових питань при російському уряді Криму Олександр Молохов стверджує, що Росія не блокує доступ міжнародних спостерігачів на півострів. Він упевнений, що місія ООН може прилетіти до Криму з Москви, незважаючи на те, що це порушує міжнародне та українське право.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com