Прем’єр Баварії заступився за Росію та заявив, що країна не є ворогом

23.01.2022, 18:32
109830

Прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер висловився щодо жорстких санкцій проти Російської Федерації. Вважає, що країна є складним партнером, однак не ворогом.

Читайте також: У США підтвердили інформацію про плани РФ щодо окупаційного уряду в Україні – CNN

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова Зьодера під час інтерв’ю для Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За словами Зьодера, сьогодні ніхто не бажає початку війни у Європі, водночас необхідно поважати територіальну цілісність й незалежність України.Зокрема, прем’єр переконаний, що санкцій проти Російської Федерації є малоефективними,а також ще й шкодять Німеччині.

“З одного боку, тому що санкції вже давно малоефективні, а з іншого боку, тому що ці нові санкції найчастіше не менше шкодять нам. Наприклад, відключення Росії від фінансової системи SWIFT. Або закриття газопроводу “Північний потік-2” чи навіть припинення всіх поставок газу з Росії загалом торкнулося б і нашої країни.

Навіть у найбільший розпал холодної війни енергетичний зв’язок між Радянським Союзом та Німеччиною не викликав сумнівів”, – заявив Зьодер.Прем’єр зауважив, що попри критику у бік Росії – Заходу все ж доведеться відповісти, чи планує НАТО приєднувати Україну до свого складу.

Читайте також: Україна отримала першу партію летальної зброї від США

“Але все одно потрібно дати відповідь. На мою думку, ясно одне: розширення НАТО на схід із включенням України ще довго не стоятиме на порядку денному”, – додав Зьодер.

На думку політика, відповідь НАТО щодо розширення – допоможе визначити майбутню стратегію захисту територіальної цілісності України.

Зьодер зауважив, що, хоч Росія і є складним партнером, однак вона, нібито, не ворог Європи, у зв’язку з чим необхідно зберігати зв’язок з Москвою.

“Ясно одне: Росія не є регіональною державою. Росія є і залишиться великою державою. Ми міцно закріплені на Заході, але ми повинні підтримувати зв’язок з Москвою – навіть якщо це завжди виклик”, – додав Зьодер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com