Прем’єр допустив перегляд держбюджету-2020 через зміцнення гривні

26.12.2019, 12:50
57827

Прем’єр−міністр Олексій Гончарук допустив, що в лютому Кабінет міністрів у зв’язку зі зміцненням гривні може переглянути макроекономічний прогноз на 2020−2022 роки і внести зміни до держбюджету на наступний рік, про що він заявив під час ефіру на одному з телеканалів. Повідомляє УНІАН.

Читайте також: Володимир Зеленський підписав закон про Держбюджет на 2020 рік

“В умовах, коли активно змінюються макроекономічні умови, звичайно, бюджет буде переглядатися. Це нормальний процес. Очевидно, що вже в перші місяці ми отримаємо новий макропрогноз. Будемо сідати з фахівцями Національного банку і планувати, яким чином нам реагувати на те, що відбувається… Захід у новий бюджетний рік − досить чіткий бюрократичний процес. Я думаю, що ми повернемося до цієї теми як до актуальної ближче до лютого. Поки що говорити про це рано”, − сказав він в ефірі одного з телеканалів.

Саме зміцнення курсу національної валюти прем’єр не розцінює як негативне явище.

“Я б не став говорити, що зміцнення гривні – це негативне явище. Є плюси і мінуси. Очевидно, що від зміцнення гривні є дуже велика кількість людей, які виграють. Починаючи з того, що зарплата в доларах збільшується, ти можеш імпортувати те ж обладнання дешевше в гривні”, − сказав Гончарук.

Нагадаємо, 14 листопада, Верховна Рада ухвалила Державний бюджет на наступний рік в другому читанні й в цілому. Відповідне рішення підтримали 280 народних депутатів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com