Прем’єр-міністр Норвегії засудив Ізраїль за обстріли Сектору Газа

29.10.2023, 16:23
148909

Норвезький прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре вважає, що Ізраїль порушує міжнародне право, здійснюючи обстріли по сектору Гази у відповідь на напад угруповання ХАМАС, хоча й підтверджує право країни на самооборону.

Читайте також: “Іде третя світова війна за участю Росії” – ізраїльський міністр 

Про це Стьоре сказав в інтерв’ю норвезькому суспільному мовнику NRK.

Прем’єр Норвегії підтвердив, що його країна засуджує обстріли ізраїльської території, які й досі відбуваються із сектору Гази.

“Але міжнародне право вимагає, щоб вогонь був пропорційним, щоб не забували про цивільне населення, і ця межа вже давно перейдена… Один із наслідків – це атаки з повітря, коли людям ніде сховатися, і близько половини з тисяч загиблих – діти”, – вважає він.

Стьоре також звернув увагу на складну гуманітарну ситуацію в секторі Гази, куди ускладнюється постачання товарів першої необхідності для населення через блокаду Ізраїлю та обстріли.

“Це катастрофічна ситуація, і я вважаю, що вона явно порушує те, що ми називаємо правилами війни або гуманітарними правилами”, – заявив норвезький прем’єр.

Він додав, що Норвегія підтримує гуманітарну паузу у воєнних діях між Ізраїлем і ХАМАС для завезення гуманітарної допомоги до сектору Гази.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com