Прем’єр-міністр Польщі подав у відставку: деталі

14.11.2023, 07:33
149743

У понеділок, 12 листопада, у межах інавгураційного засідання Сейму 10 терміну прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький подав у відставку. Він запросив усіх, кому небайдуже майбутнє країни, долучитися до широкої коаліції.

Читайте також: Трамп стверджує, що ще до інавгурації врегулює війну між Росією та Україною – ЗМІ

Про це пише RMF24.

“Ми всі урочисто заприсяглися нації захищати її суверенітет. Ці слова керуватимуть нами, особливо в найближчому майбутньому. Звичайно, ми добре усвідомлюємо, які великі виклики принесе нам час, що настає”, – сказав Моравецький.

Політик визнав, що не усе вдалося зробити так, як треба. При цьому він наголосив: не допускає помилок лише та влада, яка нічого не робить. Звертаючись до парламентарів, Моравецький також запросив їх до коаліції.

“Шановні парламентарі, шановні співвітчизники, у нас попереду період формування уряду, і я хотів би запросити всіх до коаліції, про яку говорив президент – коаліції польських справ”, – зазначив він.

Моравецький наголосив, що ця коаліція займатиметься соціальними питаннями, питаннями безпеки, питаннями національної безпеки та питаннями суверенітету.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com