Прем’єр-міністр України вшанував пам’ять загиблих у день звільнення Слов’янська та Краматорська

5.07.2020, 11:49
77388

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вшанував пам’ять загиблих під час звільнення Краматорська, Слов’янська та інших міст Донеччини від російської окупації, пише Главком.

Читайте також: Зеленський у День ВМС вручив нагороди військовим морякам

“Сьогодні, в день шостої річниці звільнення Краматорська, Слов’янська, інших міст Донеччини ми насправді бачимо мирне сонце, мирне небо, спокійно реагуємо на салют, який був на честь тих, що загинули і віддали тут своє життя. Це десятки наших патріотів-українців, які захищали і давали змогу створити фактично заслони і оборону цілої нашої держави. Ми будемо згадувати це багато-багато десятків і сотень років, життя цих людей, які дали нам змогу в мирний день спокійно і мирно почувати себе”, – зазначив Шмигаль під час урочистих заходів.

Він наголосив, що “лише під синьо-жовтими прапорами ми можемо себе почувати спокійно і впевнено”.

Сьогодні виповнюється 6 років з дня визволення українською армією від російської окупації Слов’янська і Краматорська. 5 липня 2014 року о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов’янська було встановлено український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли і до Краматорська. Першими йшли розвідники та сапери, за ними – інші військові підрозділи.

Визволення цих міст, які майже три місяці перебували під ворожою окупацією, стало черговою перемогою українських військових над сепаратистськими бандформуваннями.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com